Tafsir Ibnu Katsir edisi ekonomi 10 jilid

Tafsir Ibnu Katsir ekonomi edit

Gambar Tafsir Ibnu Katsir

Gambar Buku

Font Tafsir Ibnu Katsir P.Imam Syafi'i

Font Tafsir Ibnu Katsir P.Imam Syafi'i

Gambar Font

Tajuk: Tafsir Ibnu Katsir edisi ekonomi 10 jilid + box

Penulis: al-Hafidz Ibnu katsir

Penerbit: Pustaka Imam Syafi’i

Fizikal Buku: 10 jilid + box

Berat: ++8.00 kilogram untuk 1 box dan ++800 gram untuk setiap jilid

Muka Surat: Setiap jilid ++400 muka surat

Harga: RM 585.00

Diskaun: 15%


Keterangan: Kitab ini adalah kitab tafsir yang paling tersohor di dunia. Metod tafsir ayat-ayat al-Quran yang digunakan Imam Ibnu Katsir antara metod yang paling mendekati kehendak Allah. Menggunakan tafsir bir-riwayah wad-dirayah, membawakan hadits dan atsar para salaf ketika membahaskan satu-satu ayat. Di dalamnya terkandung ilmu tafsir, hadits, jarh wa ta’dil terhadap perawi, fiqh, sejarah dan lain-lain.

Buku-buku yang berkaitan: Klik di sini


9 comments so far

  1. zubaidah on

    aku nak tanya kalo mau beli tafsir ibn katsir edisi ekonomi per jilid boleh tak?

    • abuhura1rah on

      boleh..tiada masalah. cuma kalo beli 1 per satu, tidak boleh dapat set Box.

  2. ajay on

    betul ke harga ni? saya tgk website lain jauh harganya

    • abuhura1rah on

      ya..ini harga kami, tp ada juga company lain yg jual lebih murah dan mahal..
      bergantung kepada anda untuk membeli..
      wasalam.

  3. HARS on

    affan akhiy ana maau nanya
    ana di clandak klo mau beli secara langsung tu paling dekat mana ya alamat nya ama harganya berapa per jilid?
    jazakumulloh khoiron katsiro

    • abuhura1rah on

      ya akhi..afwan baru skrg ana bisa reply msg antum..
      kami beroperasi di malaysia, jadi ga tau di clandak toko mana yg ada..
      afwan, barakallahu feek

  4. Mohd Sani on

    Macam mana nak oder dan cara bayaran dan pasti dapat……syukran

    • abuhura1rah on

      ya saudara, anda boleh memilih dan membuat pesanan kemudian emelkan kepada kami,
      kemudian kami akan cek stok dan inform balik jika stoknya ada/tidak ada.
      saya akan kirimkan emel berupa invoice untuk saudara termasuk harga kos penghantaran..
      bayaran boleh dibuat setelah saudara terima invoice dan bersetuju utk membeli.
      Bayran boleh dibuat melalui bank transfer CIMB atau Maybank.
      sekian.
      barakallahu feek

  5. shazlin on

    Salam..saya mahu beli ini…tapi, saya di US..boleh saya bayar guna western union? sangat mahu buku ini…


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: